LYUMINOFORLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada lyuminoforlarning fizik-kimyoviy xossalari, ularning tuzilishi, energiya yutishi va yorug‘lik chiqarish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, lyuminoforlarning sanoat, tibbiyot, elektronika hamda zamonaviy yoritish texnologiyalaridagi qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Tadqiqot davomida lyuminofor materiallarning samaradorligini oshirish, energiya tejamkorligini ta’minlash va ekologik xavfsizligini kuchaytirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada lyuminoforlarning istiqbolli turlari hamda ularning innovatsion texnologiyalardagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.