DARAXT POYALARIDAN ADSORBENT OLISH USULLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada daraxt poyalaridan adsorbent olish usullari, ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari hamda suv va havoni tozalashdagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Daraxt poyalari tarkibidagi lignin, selluloza va gemiselluloza asosida yuqori g‘ovakli adsorbent materiallar olish mumkinligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, aktivatsiya jarayonlari, termik ishlov berish va kimyoviy modifikatsiya usullari yoritilgan