SHUKUR XOLMIRZAYEV ASARLARIDA INSON RUHIYATI VA ICHKI KECHINMALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston xalq yozuvchisi Shukur Xolmirzayev ijodida inson ruhiyati, ichki kechinmalar va qahramonlar xarakterining ochib berilish mahorati tahlil qilinadi. Adibning hikoya va romanlaridagi psixologik tasvir vositalari "Bodom qishda gulladi" kabi asarlar misolida koʻrib chiqiladi, shuningdek,O‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Shukur Xolmirzayev o‘z ijodi bilan milliy hikoyachilikni yangi bosqichga olib chiqqan adibdir. Uning asarlarini o‘qigan kitobxon shunchaki voqealar rivojini kuzatmaydi, balki qahramonning ichki dunyosi, ruhiy evrilishlari va murakkab kechinmalari girdobiga sho‘ng‘iydi. Xolmirzayev "inson ruhiyatining muhandisi" sifatida qahramonlari tilga olmagan, ammo qalbida kechayotgan titroqlarni mahorat bilan tasvirlaydi.