VODOROD ENERGETIKASI VA UNI OLISHNING KIMYOVIY USULLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada vodorod energetikasining zamonaviy rivojlanish bosqichlari, uning energetika sohasidagi ahamiyati hamda vodorod olishning asosiy kimyoviy usullari keng yoritilgan. Vodorod ekologik toza yoqilg‘i sifatida qaralib, global energiya muammolarini hal etishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada suvning elektrolizi, tabiiy gazni bug‘-reforming usuli, biomassa asosida vodorod olish va boshqa zamonaviy texnologiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu usullarning samaradorligi, iqtisodiy jihatlari va ekologik ta’siri baholanadi. Tadqiqot natijalari vodorod energetikasini rivojlantirish istiqbollarini ko‘rsatadi.