IMKONIYATI CHEKLANGAN BEMORLARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada imkoniyati cheklangan bemorlarning psixologik xususiyatlari, ularning emotsional holati, ijtimoiy moslashuvi hamda ruhiy kechinmalari zamonaviy psixologiya va tibbiyot nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Bugungi kunda nogironligi bo‘lgan shaxslarning nafaqat jismoniy, balki ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlash ham tibbiyot va psixologiyaning dolzarb yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Tadqiqot davomida imkoniyati cheklangan bemorlarda uchraydigan xavotir, depressiv holatlar, stress, ijtimoiy izolyatsiya va o‘zini jamiyatdan chetda his qilish kabi psixologik muammolar ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, bunday bemorlarga psixologik yordam ko‘rsatishning ahamiyati, reabilitatsiya jarayonida psixologik qo‘llab-quvvatlash va jamiyatning ijobiy munosabatini shakllantirish masalalari ham keng tahlil qilingan.