NEUSTOYKA - FUQAROLIK HUQUQIDA MAJBURIYATNI BAJARILISHINI TA`MINLASH USULI SIFATIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ishda majburiyatlarning bajarilishini ta’minlash instituti bilan bog‘liq qonunchilikda nazarda tutilgan asosiy normalar tahlil etilgan. Xususan majburiyatlarni bajarilishini ta’minlash usullaridan biri sifatida neustoykaning fuqarolik qonunchiligidagi o‘rni huquqiy tabiati va qo‘llanish tartibi o‘rganilgan. Shuningdek, neustoykaga oid normalarning amaliy ahamiyati va ularning majburiyat munosabatlaridagi roli yoritib berilgan.