SUYUQLIKNING QOVUSHQOQLIKNI STOKS USULIDA ANIQLASH. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy ishda suyuqliklarning qovushqoqlik koeffitsiyentini aniqlashning muhim usullaridan biri bo‘lgan Stoks usuli nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida sferik jismlarning suyuqlik ichida erkin tushish tezligiga asoslanib, qovushqoqlikni hisoblash prinsiplari o‘rganildi. Stoks qonunining qo‘llanish shartlari, xususan, laminar oqim, Reynolds sonining kichik qiymatlari va muhitning bir jinsliligi muhokama qilindi.