GEMODINAMIKA: BIOFIZIK YONDASHUV VA 2026-YIL ILMIY YANGILIKLARI ASOSIDA TAHLIL (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada gemodinamika biofizika nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Qon oqimining fizik qonuniyatlari, uning reologik xususiyatlari va yurak-qon tomir tizimidagi dinamik jarayonlar zamonaviy ilmiy yondashuv asosida o‘rganiladi. 2026-yil tadqiqotlari asosida kompyuter modellashtirish, sun’iy intellekt va “raqamli egizak” texnologiyalarining gemodinamik tahlildagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Natijalar klinik diagnostika va davolashni optimallashtirishda muhim ahamiyatga ega.