ATMOSFERA IFLOSLANISHINI KAMAYTIRISHDA KIMYOVIY SORBENTLARNING ROLI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada atmosfera ifloslanishining asosiy manbalari va ularning inson salomatligi hamda atrof-muhitga salbiy ta’siri ko‘rib chiqiladi. Atmosfera havosini tozalashda kimyoviy sorbentlarning tutgan o‘rni, ularning fizik-kimyoviy xossalari va qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Shuningdek, gazsimon ifloslantiruvchi moddalarni ushlab qolishda qo‘llaniladigan zamonaviy sorbent materiallar, ularning samaradorligi va istiqbollari haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kimyoviy sorbentlar atmosfera ifloslanishini kamaytirishda muhim vosita bo‘lib, ekologik muammolarni hal etishda katta ahamiyatga ega.