LOGISTIKANI BOSHQARISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada logistika sohasida raqamli texnologiyalarning tatbiq etilishi va ularning ta'minot zanjiri samaradorligiga ta'siri o'rganilgan. Sun'iy intellekt, narsalar interneti (IoT), blokteyn va bulutli hisoblash texnologiyalari logistika jarayonlarini qanday transformatsiya qilayotgani tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, raqamli texnologiyalarni joriy etgan logistika kompaniyalari xarajatlarini o'rtacha 15–25% ga kamaytirib, mijozlar qoniqishini sezilarli darajada oshirishga erishgan.