MAHALLIY KORXONALARDA INNOVATSION BOSHQARUVNI JORIY ETISH MUAMMOLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada mahalliy korxonalarda innovatsion boshqaruvni joriy etish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tadqiq qilingan. Bugungi tez o‘zgaruvchan iqtisodiy sharoitda korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishda innovatsiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, boshqaruv tizimidagi byurokratiya, kadrlar malakasining yetishmasligi va moliyaviy resurslar cheklanganligi kabi to‘siqlar o‘rganilib, mahalliy korxonalar uchun moslashuvchan boshqaruv modellarini joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.