QALAMPIR MUNCHOQ O‘SIMLIGINING SHIFOBAXSH XUSUSIYATLARI VA UNDAN DORIVOR MAHSULOTLAR OLISH TEXNOLOGIYASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada qalampir munchoq o‘simligining biologik xususiyatlari, kimyoviy tarkibi hamda uning shifobaxsh ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi. O‘simlik tarkibidagi biologik faol moddalar inson salomatligiga ta’siri jihatidan o‘rganilib, undan dorivor mahsulotlar olishning zamonaviy texnologik usullari yoritiladi. Shuningdek, ekstraksiya, quritish va qayta ishlash jarayonlarining samaradorligi tahlil qilinadi hamda mavjud kamchiliklar ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari qalampir munchoq asosida farmatsevtik preparatlar ishlab chiqarish istiqbollarini ochib beradi