KREATIV O‘YINLAR ORQALI O‘QUVCHILARDA IJODIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada kreativ o‘yinlar orqali o‘quvchilarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Ijodiy fikrlash o‘quvchining mavjud bilim va tajribasi asosida yangi g‘oya yaratish, muammoga noodatiy yondashish, turli yechimlarni ilgari surish va o‘z fikrini asoslay olish qobiliyatidir. Kreativ o‘yinlar esa ushbu jarayonni tabiiy, qiziqarli va faol shaklda tashkil etishga xizmat qiladi. Maqolada kreativ o‘yinlarning pedagogik imkoniyatlari, ularni dars jarayonida qo‘llash bosqichlari, o‘qituvchi faoliyati, o‘quvchilar ijodiy faolligini baholash mezonlari hamda metodik shart-sharoitlar yoritiladi.