M (MUSKARIN) VA N (NIKOTIN) XOLINORETSEPTORLARIGA TA’SIR QILUVCHI DORI VOSITALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada M (muskarin) va N (nikotin) xolinoretseptorlariga ta’sir qiluvchi dori vositalarining farmakodinamik va farmakokinetik xususiyatlari, ularning klinik qo‘llanilishi hamda nojo‘ya ta’sirlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Xolinoretseptorlar organizmda nerv impulslarini uzatishda muhim rol o‘ynaydi va ular orqali parasimpatik hamda simpatik nerv tizimlari faoliyati boshqariladi