ESHITISH ORGANLARI NUQSONLARI VA ULARNI TUZATISH USULLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Eshitish organlari nuqsonlari insonning muloqot, ta’lim va ijtimoiy faoliyatiga jiddiy ta’sir ko‘rsatadigan patologik holat hisoblanadi. Ushbu maqolada eshitish analizatorining anatomik-fiziologik tuzilishi, nuqsonlarning etiologiyasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari hamda zamonaviy diagnostika va davolash usullari ilmiy asosda yoritiladi.