ҚУЛОҚ ЭШИТИШ АППАРАТЛАРИ: ТУРЛАРИ, ТУЗИЛИШИ ВА КЛИНИК САМАРАДОРЛИГИ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Эшитиш қобилиятининг пасайиши глобал соғлиқни сақлаш муаммоси бўлиб, дунё аҳолисининг катта қисмига таъсир қилади. Ушбу мақолада эшитиш аппаратларининг турлари, техник хусусиятлари, ишлаш принциплари ва клиник самарадорлиги чуқур таҳлил қилинди. Замонавий рақамли эшитиш аппаратлари сигнални қайта ишлаш, шовқинни камайтириш ва индивидуал мослашув имкониятлари билан ажралиб туради. Тадқиқот натижаларига кўра, тўғри танланган эшитиш аппарати беморнинг ҳаёт сифатини сезиларли даражада яхшилайди.