KLINIK KO‘NIKMALARNI O‘RGATISHDA SIMULYATSION TEXNOLOGIYALAR VA OSCE METODIKASI. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada tibbiyot ta’limida klinik ko‘nikmalarni shakllantirishda simulyatsion texnologiyalar hamda OSCE (Objective Structured Clinical Examination) metodikasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Simulyatsion o‘qitish usullarining turlari, ularning afzalliklari hamda talabalar bilim va ko‘nikmalarini xavfsiz muhitda rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, OSCE metodikasining tuzilishi, baholash mezonlari va obyektivlikni ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Mazkur yondashuvlarning integratsiyasi tibbiy ta’lim sifatini oshirish, klinik fikrlashni rivojlantirish va amaliy tayyorgarlikni mustahkamlashda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.