BOSHLАNG‘ICH SINF O‘QUVCHILАRIDА TАNQIDIY TАFАKKUR KO‘NIKMАLАRINI SHАKLLАNTIRISH ZARURIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Tafakkur jarayoni – shunday jarayonki, u holatni anglashdan boshlanib, anglangan va maqsadli bo‘lib, tushunchalar va obrazlar orqali harakatlanadi hamda qandaydir natija bilan yakunlanadi (holat haqida fikr yuritish, yechimni topish, mulohozani shakllanishi va boshqa boshqalar).