HUQUQ SOHASI VA HUQUQ INSTITUTI TUSHUNCHALARI HAQIDA TAHLIL (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola huquq sohasi va huquq instituti tushunchalarini o'rganishga bag'ishlangan. Huquq nazariyasi doirasida bu tushunchalar davlat va jamiyatning asosiy elementlari sifatida muhim ahamiyatga ega. Maqolada huquqning mohiyati, uning asosiy printsiplari va huquq institutlari haqida fikrlar keltiriladi. Shuningdek, huquq sohasining rivojlanishi va zamonaviy talablarga javob berishi masalalari ham ko'rib chiqiladi. Huquq nazariyasining ahamiyati va uning amaliyotga ta'siri haqida ham ma'lumotlar beriladi. Ushbu tadqiqot huquqshunoslar, talabalar va mutaxassislarga foydali bo'lishi kutilmoqda.