MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA EKOLOGIK QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ekologik qadriyatlarni shakllantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Unda ekologik tarbiyaning mazmuni, ahamiyati va bolalar shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil etiladi. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarda tabiatga ongli munosabatni shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali metod va vositalar ko‘rib chiqiladi. Ekologik qadriyatlarni rivojlantirishda oila va ta’lim muassasasi hamkorligining ahamiyati asoslab beriladi. Maqola natijalari ekologik madaniyatli avlodni tarbiyalashda muhim nazariy va amaliy ahamiyat kasb etadi.