HUQUQIY XULQ ATVOR VA HUQUQBUZARLIKNING YURIDIK JAVOBGARLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola huquqiy xulq atvor, huquqbuzarlik va yuridik javobgarlik o'rtasidagi o'zaro bog'liqlikni o'rganadi. Huquqiy xulq atvor va huquqbuzarlik, shuningdek, ularning yuridik javobgarlik bilan bog'liqligi zamonaviy davlat va huquq nazariyasida muhim o'rin tutadi. Maqolada huquqiy xulq atvorning rivojlanishi, huquqbuzarliklarning sabab va oqibatlari, shuningdek, yuridik javobgarlikning turlari va ularning amaliyotdagi qo'llanishi ko'rib chiqiladi. O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga asoslangan holda, huquqiy muammolar va ularning yechimi masalalari tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, huquqbuzarliklar va yuridik javobgarlik bilan bog'liq muammolarni hal qilish uchun tajribalar va takliflar bilan to'ldiriladi. Bu ish, davlat va huquq nazariyasi sohasida tadqiqot olib borayotgan olimlar uchun muhim ma'lumot manbai bo'lishi kutilmoqda.