HUQUQ IJODKORLIGI: NAZARIYA VA AMALIYOTDAGI O'RNI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Huquq ijodkorligi davlat va huquq nazariyasining muhim jihatlaridan birini tashkil etadi. Ushbu maqolada huquq ijodkorligining nazariy asoslari, uning amaliyotdagi o'rni va zamonaviy ijtimoiy hayotdagi roliga e'tibor qaratiladi. Huquq ijodkorligi davlatning qonun chiqarish jarayonida qanday muhim ahamiyatga ega ekanligi, shuningdek, huquqiy normaning shakllanishi va rivojlanishi jarayonida ijodiy yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada huquq ijodkorligining asosiy prinsiplari, uning jahon tajribasidagi o'rni va kelajakdagi rivojlanish yo'nalishlari ham muhokama qilinadi. Bu jarayonda huquq ijodkorligi to'g'risida mavjud bo'lgan nazariy va amaliy bilimlar, shuningdek, tajribalar asosida yangi takliflar kiritiladi. Ushbu maqola davlat va huquq nazariyasi sohasida tadqiqotlar olib borayotgan olimlar uchun muhim manba bo'lishi kutilmoqda.