HUQUQ ANALOGIYASI VA QONUN ANALOGIYASI: NAZARIYA VA AMALIYOT (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada huquq analogiyasi va qonun analogiyasi tushunchalari o‘rganiladi. Huquqiy analogiya, huquqiy nizolarni hal qilishda muhim rol o‘ynaydi va qonun analogiyasi esa qonunlarni talqin etishda qo‘llaniladi. Maqola, huquqiy nazariyalar va amaliyotlarni birlashtirib, huquq va qonun analogiyalari o‘rtasidagi farq va o‘xshashliklarni tahlil qiladi. Shuningdek, bu tushunchalarning zamonaviy huquqiy amaliyotda qanday qo‘llanilishini ko‘rsatadi. Maqolada keltirilgan misollar va tadqiqotlar, o‘quvchilarga huquqiy tizimlar va ularning funktsiyalarini yaxshiroq tushunishga yordam beradi. Ushbu izlanishlar, huquqiy muammolarni hal qilishda va qonunlarni samarali qo‘llashda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan yangi yondashuvlar taklif etadi.