BO’LAJAK CHET TILI O’QITUVCHILARI UCHUN SAMARALI LEKSIK-GRAMMATIK MASHQLARNI ISHLAB CHIQISH MEZONLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda leksik-grammatik mashqlarning ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, samarali mashqlarni ishlab chiqish mezonlari didaktik, psixolingvistik va kommunikativ yondashuvlar asosida asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari mashqlarni tuzishda kommunikativlik, tizimlilik, funksionallik, integrativlik va individuallashtirish mezonlari ustuvor ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi