YURAK ISHEMIK KASALLIGI STINOKARDIYA BILAN OG'RIGAN BEMORLARDA HAYOT SIFATI TAHLILLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu tadqiqot yurak ishemik kasalligi, xususan, stenokardiya bilan og‘rigan bemorlarda hayot sifatini baholashga qaratilgan. Yurak-qon tomir kasalliklari dunyo bo‘yicha nogironlik va o‘limning asosiy sabablaridan biri bo‘lib, bemorlarning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy holatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot davomida hayot sifatini baholash uchun standartlashtirilgan so‘rovnomalar (SF-36, Seattle Angina Questionnaire) asosida tahlil o‘tkazildi