FOYDA SOLIG‘I VA UNING KORXONALAR MOLIYA-XO‘JALIK FAOLIYATIGA TA’SIRI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada foyda solig‘ining iqtisodiy mohiyati, uning hisoblash mexanizmlari hamda korxonalar moliya-xo‘jalik faoliyatiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, foyda solig‘ining fiskal va tartibga soluvchi funksiyalari, korxonalarning investitsion faoliyati, rentabelligi hamda moliyaviy barqarorligiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari foyda solig‘i tizimini takomillashtirish orqali korxonalar samaradorligini oshirish va iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish mumkinligini ko‘rsatadi.