AKSIZ SOLIG‘INI HISOBLASH VA BYUDJETGA O‘TKAZISH TARTIBI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
: Mazkur maqolada aksiz solig‘ining iqtisodiy mohiyati, uni hisoblash mexanizmi hamda davlat byudjetiga o‘tkazish tartibi tahlil qilingan. Shuningdek, aksiz solig‘ining fiskal va tartibga soluvchi funksiyalari, amaldagi soliq tizimidagi o‘rni hamda uni takomillashtirish yo‘nalishlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari aksiz solig‘ini boshqarish samaradorligini oshirish va byudjet tushumlarini barqaror shakllantirishga xizmat qiladi.