YURIDIK VA JISMONIY SHAXSLARNI SOLIQQA TORTISHNING O‘ZIGA XOS O‘XSHASHLIK HAMDA FARQLI JIHATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada yuridik va jismoniy shaxslarni soliqqa tortish tizimining nazariy-huquqiy asoslari, ularning o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, soliqqa tortish mexanizmlarining samaradorligi, iqtisodiy rivojlanishga ta’siri hamda soliq siyosatini takomillashtirish yo‘nalishlari yoritilgan. Tadqiqot natijasida yuridik va jismoniy shaxslar soliqqa tortilishida mavjud muhim farqlar aniqlanib, ularni optimallashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.