DAVLAT BYUDJETI DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA SOLIQLARNING TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada davlat byudjeti daromadlarini shakllantirishda soliqlarning iqtisodiy mohiyati, ularning fiskal tizimdagi o‘rni hamda ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, soliq turlari, ularning funksiyalari, davlat moliya tizimidagi roli va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda soliqlar orqali byudjet daromadlarini oshirish va soliq tizimini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar berilgan.