ҚАТТИҚ ЖИСМЛАР ВА БИОЛОГИК ТЎҚИМАЛАРНИНГ МЕХАНИК ХОССАЛАРИ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Тирик организм тўқималари ва классик қattiқ жисмларнинг механик хоссаларини ўрганиш замонавий тиббиёт ва биофизиканинг муҳим йўналишларидан бири ҳисобланади. Ушбу ишда қattiқ жисмлар учун хос бўлган кучланиш–деформация қонуниятлари ва уларнинг биологик тўқималарда қандай намоён бўлиши таҳлил қилинди.