ESHITISH APARATLARINING BIOFIZIK XUSUSIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola eshitish apparatlarining biofizik xususiyatlarini chuqur tahlil qiladi. Eshitish qobiliyati pasaygan shaxslar uchun ushbu qurilmalarning ahamiyati beqiyos bo'lib, ularning samaradorligi asosan ichki biofizik prinsiplarga asoslanadi. Maqolada akustik signallarning qabul qilinishi, ularning elektr impulslariga aylantirilishi va inson qulog'iga mos ravishda uzatilishi jarayonlari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, apparatning mexanik tebranishlari va ularning eshitish tizimiga ta'siri ham o'rganiladi. Ushbu xususiyatlarni tushunish eshitish apparatlari dizaynini optimallashtirish va ularning foydalanuvchilar uchun qulayligini oshirishda muhim rol o'ynaydi.