O’PKA ABSESI VA GANGRENASI ETIPATOGENEZI VA KLINIKASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
O’pka absessi chegaralangan yiringli to’plam bo’lib , kasallik asosan bronxlarda kichadi. Yiringli va badbo’y balg’am ajralishi bilan ajralib turuvchi o’tkir kechuvchi jarayon. O’pka absesi va gangrenasi destruktiv pnevmaniya atamasi bilan ataladi.