OSHQOZON-ICHAK YARASINING KELIB CHIQISHIDA MIKROORGANIZMLARNING AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Oshqozon-ichak yarasining (peptik yaralar, jumladan oshqozon va o‘n ikki barmoqli ichak yaralari) kelib chiqishida mikroorganizmlar, xususan Helicobacter pylori bakteriyasi asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu maqola oshqozon-ichak trakti yaralarining patogenezida mikroorganizmlarning ahamiyatini, ularning mexanizmlarini va klinik ahamiyatini batafsil ko‘rib chiqadi.