POLIKISTIK TUXUMDON SINDROMI PCOS: DIAGNOSTIKA VA ZAMONAVIY DAVOLASH YONDASHUVLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
:Polikistik tuxumdon sindromi reproduktiv yoshdagi ayollarda eng ko‘p uchraydigan endokrin va metabolik buzilishlardan biri bo‘lib, hayz siklining buzilishi, giperandrogenizm, ovulyatsiya yetishmovchiligi, bepushtlik, semirish, insulin rezistentligi va uzoq muddatli kardiometabolik xavf bilan tavsiflanadi