ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHDA PEDAGOGIK QOBILIYATLARNI RIVOJLANTIRISH XUSUSIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada hozirgi xitoy tilida avtomobil sohasi terminologiyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, dunyo va o‘zbek tilshunosligida ushbu yo‘nalishda olib borilgan ilmiy tadqiqotlar qiyosiy asosda ko‘rib chiqiladi. Terminlarning hosil bo‘lish usullari, tarjima muammolari va semantik xususiyatlari ilmiy jihatdan yoritiladi.