ROMASHKA (CHAMOMILE) GULINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola romashka (Matricaria chamomilla L.) gulining dorivorlik xususiyatlarini ilmiy asosda tahlil qiladi. Tadqiqotlar romashka ekstrakti va uning faol birikmalari, jumladan flavonoidlar, terpenoidlar va kumarinlarning antiinflamatuvar, antiseptik, sedativ va gastrointestinal faoliyatga ijobiy ta’sirini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, romashka xalq tabobatida va farmatsevtika sanoatida keng qo‘llanilishi va uning xavfsizligi ham tahlil qilinadi. Maqola mavjud ilmiy adabiyotlar va klinik tadqiqotlar natijalariga tayangan.