TRANSPORT LOGISTIKASINING ATROF-MUHITGA TA’SIRINI BAHOLASH USULINI TAKOMILLASHTIRISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Zamonaviy dunyoda iqtisodiy o‘sish va xalqaro savdo aloqalarining jadallashuvi transport logistikasi tizimini takomillashtirishni taqozo etmoqda. Biroq, transport sohasi global iqtisodiyotning tayanchi bo‘lishi bilan bir qatorda, atrof-muhitga eng ko‘p salbiy ta’sir ko‘rsatadigan tarmoqlardan biri hisoblanadi. Global emissiyalarning salmoqli qismi aynan yuk tashish va logistika operatsiyalari hissasiga to‘g‘ri kelayotgani, iqlim o‘zgarishi va ekologik muvozanatning buzilishiga sabab bo‘lmoqda.