QISHLOQ XO‘JALIGI VA MAISHIY CHIQINDILAR (SOMON, CHOY QOLDIG‘I, YONG‘OQ PO‘CHOG‘I) ASOSIDA FAOLLASHTIRILGAN KO‘MIR OLISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ishda mahalliy chiqindilarni qayta ishlash orqali arzon va samarali sorbentlar olish masalasi ko‘rilgan. Somon, choy qoldig‘i va yong‘oq po‘chog‘idan piroliz va kimyoviy faollantirish usulida faollashtirilgan ko‘mir olingan. Olingan namunalarning g‘ovakligi va suvni tozalashdagi samaradorligi tahlil qilingan.