MUHAMMAD YUSUF IJODIDA MILLIY RUH VA XALQONA IFODA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada Muhammad Yusuf ijodida milliy ruh va xalqona ifoda masalalari zamonaviy adabiyotshunoslik nuqtai nazaridan tahlil etiladi. Unda shoir she’riyatining asosiy badiiy xususiyatlari, xalqona til va ifoda vositalari, milliy qadriyatlarning badiiy talqini keng yoritilgan. Ayniqsa, Vatan, ona, muhabbat, qishloq hayoti kabi mavzular orqali milliy ruhning ifodalanishi chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada shoir ijodining bugungi kundagi ahamiyati, yosh avlod ma’naviy tarbiyasidagi o‘rni hamda uning zamonaviy adabiy jarayondagi ta’siri ilmiy asosda asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari Muhammad Yusuf ijodining o‘zbek milliy adabiyotidagi muhim o‘rnini va uning xalq qalbiga yaqinligini ko‘rsatadi.