SHUKUR XOLMIRZAYEVNING “OʻZBEKLAR” HIKOYASIDA MILLIY XARAKTER VA INSONIY QADRIYATLAR TALQINI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Shukur Xolmirzayevning “Oʻzbeklar” hikoyasi tahlil qilinadi. Asarda o‘zbek xalqining milliy xarakteri, urf-odatlari, mehmondo‘stligi va insoniy fazilatlari badiiy tasvir orqali ochib berilgan. Hikoya orqali yozuvchi jamiyatdagi insoniy munosabatlar, xalq ruhiyati va milliy qadriyatlarning ahamiyatini yoritadi. Maqolada asarning g‘oyaviy mazmuni, badiiy uslubi hamda yozuvchining o‘zbek xalqiga xos ruhiyatni tasvirlashdagi mahorati tahlil qilinadi.