DAVLAT BOSHQARUVI VA HARBIY-STRATEGIK SAN'ATNING QIYOSIY TAHLILI: AMIR TEMUR VA ALEKSANDR MAKEDONSKIY JAHON TARIXI KO'ZGUSIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
mazkur maqolada jahon tarixidagi ikki buyuk sarkarda va davlat arbobi — Amir Temur va Aleksandr Makedonskiyning davlat boshqaruvi hamda harbiy-strategik mahorati qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda "Temur tuzuklari"dagi boshqaruv tamoyillari va ellinistik monarxiya tizimi, qo‘shinlarning tarkibiy tuzilishi (Temurning "yetti favj" tizimi va Makedon falangasi), logistika hamda diplomatiya usullari o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar yoritilgan. Ayniqsa, Temurning "kunbul" taktikasi va meritokratiya tamoyillari, shuningdek, har ikki hukmdorning jahon sivilizatsiyasi va madaniy uyg‘onish davrlariga qo‘shgan hissasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.