O‘QUVCHILARDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA INTERFAOL METODLARNING O‘RNI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda interfaol metodlarning ahamiyatini tahlil qiladi. Unda zamonaviy ta’lim jarayonida tanqidiy fikrlashning zarurligi va uning shaxs kamolotida tutgan o‘rni yoritilgan. Tadqiqot interfaol metodlarning nazariy asoslari, amaliy imkoniyatlari hamda ularni O‘zbekiston ta’lim tizimida qo‘llash tajribasini o‘rganadi. Maqola interfaol metodlarning samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar, jumladan, o‘qituvchilarning yo‘naltiruvchi roli va innovatsion texnologiyalardan foydalanish zarurligini ta’kidlaydi. Xulosa qilib aytganda, interfaol metodlarni ta’limga integratsiya qilish o‘quvchilarning mustaqilligini, analitik qobiliyatlarini va moslashuvchanligini sezilarli darajada oshiradi.