A-KETOGLUTARAT VA NATRIY MALAT QO‘SHILGAN POLIVINIL SPIRTI ASOSIDAGI BIOAKTIV PLYONKALAR OLISH VA ULARNING TADQIQOTI. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada polivinil spirti (PVS/PVA) asosida A-ketoglutarat (α-ketoglutarat) va natriy malat qo‘shilgan bioaktiv plyonkalarni olish hamda ularning fizik-kimyoviy va funksional xossalarini baholash yoritiladi. PVA suvda eruvchan, biokompatibil va plyonka hosil qiluvchi polimer bo‘lib, organik kislotalar va ularning tuzlari bilan vodorod bog‘lari hamda (mos sharoitda) esterlanish/crosslinking hisobiga tarmoqsimon strukturalar hosil qilishi mumkin