YOSHLARDA TEMPERAMENT VA LIDERLIK ISHONCHI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada yoshlarda temperament xususiyatlari va liderlik ishonchi o‘rtasidagi psixologik bog‘liqlik tahlil qilinadi. Shaxsning individual-psixologik xususiyatlari, xususan introversiya va ekstraversiya darajasi yoshlarning ijtimoiy faolligi, tashabbuskorligi hamda liderlik qobiliyatining shakllanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, yoshlar muhitida liderlik ishonchini rivojlantirishda psixologik va pedagogik omillarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.