ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIYATIDA TAQDIR VA RUH MAS’ULIYATI TALQINI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynbergning “Taqdir – haqdir” misrasi bilan boshlanuvchi she’ri badiiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda taqdir tushunchasi, insonning ichki mas’uliyati, ruh va imonning bebaho qadri teran poetik ifoda orqali yoritilgan. She’r qisqa hajmli bo‘lishiga qaramay, unda hayot, yozmish va ma’naviy poklik haqida chuqur fikrlar mujassam. Maqolada asarning g‘oyaviy yo‘nalishi, ramziy qatlamlari, poetik vositalari va zamonaviy inson uchun dolzarbligi keng tahlil qilinadi.