KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHDA HUQUQIY MEXANIZMLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada korrupsiya tushunchasi va uning jamiyat hamda davlat rivojiga salbiy tasiri haqida yozilgan. Amaldagi qonunchilik asosida korrupsiyaning oldini olish, aniqlash va unga qarshi kurashish usullari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, davlat organlari va fuqorolik jamiyat institutlarining bu jaroyondagi roli va bu sohada xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilingan.