KORPORATSIYA MOLIYAVIY SIYOSATI - MAQSADLAR, INSTRUMENTLAR VA BARQAROR QIYMAT YARATISH MEXANIZMLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada korporatsiya moliyaviy siyosatining konseptual mazmuni, uning strategik maqsadlar bilan uzviy bog‘liqligi, asosiy yo‘nalishlari, shuningdek, qiymatga yo‘naltirilgan boshqaruv doirasida samaradorlikni oshirish mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqotda korporatsiya moliyaviy siyosati “qoidalar va qarorlar tizimi” sifatida talqin qilinib, u orqali resurslarni safarbar etish, risklarni maqbullashtirish, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash hamda investorlar uchun qiymat yaratish masalalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Yakunda moliyaviy siyosatni shakllantirishda institutsional muhit, bozor sharoitlari, korporativ boshqaruv sifati va raqamli moliya vositalarining o‘rni bo‘yicha ilmiy xulosalar keltiriladi.