SKRIPKА СHОLGʻU ASBOBINING REKОNSTRUKTSIУАSI TENDENTSIYALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Maqolada skripkа сhоlgʻusining rekonstrutsiya jarayonlari,nazariyotchilarning empirik qarashlari, skripkaning musiqiy xususiyatlari, kamonli  cholg’u asboblarining tarixiy taraqqiyoti va ta’lim-tarbiyadagi roli,  musiqa ijrochiligi yo’liga mos ijro shakllarini yuzaga keltirish g’oyalari haqidagi ma’lumotlar bayon etilgan.