XOMLADORLARDA EKTRASISTOLIYANI DAVOLASH TAKTIKASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Homiladorlik davrida yurak ritmining buzilishlari, xususan ekstrasistoliya, gormonal o‘zgarishlar, gemodinamik yuklama ortishi hamda vegetativ nerv tizimi faoliyatidagi siljishlar bilan bog‘liq holda tez-tez uchraydi. Aksariyat hollarda ekstrasistoliya funksional xarakterga ega bo‘lib, homilador ayol va homila hayoti uchun jiddiy xavf tug‘dirmaydi, biroq ayrim klinik holatlarda muntazam monitoring va davolash choralarini talab etadi.