DILATATTSION KARDIOMIYOPATIYA: KLINIK VA PATOFIZIOLOGIK TAHLIL (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada dilatattsion kardiomiyopatiya (DKMP)ning klinik va patofiziologik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida bemorlarning yurak struktura-funksional o‘zgarishlari, yurak qisqaruvchanlik funksiyasi va simptomatikaning rivojlanish mexanizmlari o‘rganildi. Maqolada DKMP bilan og‘rigan bemorlarda miokard qalinlashuvi, chap qorincha kengayishi, ejeksiya fraksiyasining pasayishi va gemodinamik o‘zgarishlar batafsil ko‘rib chiqildi. Olingan natijalar dilatattsion kardiomiyopatiyaning rivojlanishidagi asosiy patogenetik mexanizmlarni aniqlash, bemorlarni erta tashxislash va individual davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.